Архів блогу

четвер, 14 липня 2016 р.

НОВИНИ ОСВІТИ: СИСТЕМА ПТО: В Україні проведуть конкурс «WorldSkills Ukraine»

У Міністерстві освіти і науки відбулась нарада щодо ініціативи про приєднання України до міжнародного руху «WorldSkills International», в ході якої її учасники висловили думку, що проведення всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» підвищить престиж робітничих професій серед молоді та сприятиме інтеграції професійної освіти України у міжнародну систему підготовки кадрів.
«Ми повинні сприяти розвитку творчого потенціалу та створювати можливості для розвитку талантів молоді», - наголосив заступник міністра освіти Павло Хобзей.
На думку голови громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна» Сергія Рибака, приєднання української професійної освіти до світового руху WorldSkills International (WSI) та започаткування всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» дасть ширшу можливість привернути увагу молоді віком до 23 років до робітничих професій. Адже конкурс WorldSkills – це найбільше в світі змагання професійної майстерності для учнів професійно-технічних училищ, коледжів, студентів університетів, молодих кваліфікованих робітників і фахівців, що проводяться кожні два роки в міжнародному форматі з 6 секторів світової економіки.
Участь у таких національних та міжнародних конкурсах стимулюватиме молодих людей підвищувати свою кваліфікацію. Окрім того, сприятиме адаптації українських стандартів професійної освіти до європейських, а також інвестиціям, зробленим у розвиток змагань з новими навичками, зокрема, мобільної робототехніки.
Учасники наради підтримали пропозицію громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна» про проведення у листопаді 2016 року всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine».
Зокрема, було запропоновано провести конкурс з 11 професійних компетенцій: кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, ресторанний сервіс, перукарське мистецтво, дизайн одягу, мехатроніка, мобільна робототехніка, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, монтажні роботи санітарно-технічних систем та устаткування.
Джерело:http://osvita.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар