Архів блогу

неділю, 3 липня 2016 р.

10 ПРИЧИН ПИШАТИСЯ ТИМ, ЩО ТИ УКРАЇНКА


    Назва «Україна» дуже давня. Походить від древнього слов’янського слова «кра», що позначає «край», «вкраїна», «земля, що окремішньо вирізняється з поміж інших земель». Історики тердять, що назва проіснувала автономно кілька тисячоліть, аж поки в IX столітті не стала Україною - Руссю.
Результат пошуку зображень за запитом "українка малюнки"
 Сьогодні Україна - одна знайбільших країн Європи, яка сповідує демократичні цінності. Причин, аби гордитися своєю національністю дуже багато, але десять з них варто запам'ятати:
1.В Україні розташований географічний центр Європи (за м.Рахів Львівська область).




Результат пошуку зображень за запитом "географічний центр Європи" 

Результат пошуку зображень за запитом "географічний центр Європи"Результат пошуку зображень за запитом "географічний центр Європи"
 2. В Україні 98% населення письменні (навчені грамоти), це надзвичайно високий показник. Загалом у світі близько 775 млн осіб, які не вміють ні писати, ні читати. На жаль, дві третини цих людей - жінки та дівчата.
3. В Україні народився геніальний митець, якому встановлено найбільшу кількість пам’ятників на планеті – Тарас Шевченко. Найбільша кількість пам’ятних знаків  поету в межах України встановлена в Івано–Франківській області, хоча сам Шевченко ніколи не відвідував цей край.
4. В Україні грають на найдовшому музичному інструменті в світі – трембіті. Її довжина може сягати 4 м, а звуки чути більш ніж за 10 км.
Результат пошуку зображень за запитом "трембіта"Результат пошуку зображень за запитом "трембіта"
5. Україна має найглибшу станцію метро у світі. Метро Арсенальна знаходиться на глибині 105 метрів під землею неподалік українського парламенту.
6. Україна – єдина країна світу, яка з власної ініціативи відмовилася від ядерної зброї. Будучи третьою країною в світі за ядерним потенціалом, Україна підтвердила статус мирної та доброзичливої держави.
Результат пошуку зображень за запитом "Україна – єдина країна світу, яка з власної ініціативи відмовилася від ядерної зброї."Результат пошуку зображень за запитом "Україна – єдина країна світу, яка з власної ініціативи відмовилася від ядерної зброї."
7. В Україні створили найпершу конституцію в світі – «Конституція прав і свобод Війська Запорізького» (1710р.). Автор  - Пилип Орлик.
Результат пошуку зображень за запитом " найпершу конституцію в світі – «Конституція прав і свобод Війська Запорізького» (1710р.)"
8. В Україні (м.Житомир) народився геніальний авіаконструктор Сергій Корольов, завдяки якому відбувся перший політ в космос та розроблено літак із найбільшою вантажопідйомністю у світі - Ан-225 "Мрія".
 Результат пошуку зображень за запитом "Сергій Корольов житомир"   Результат пошуку зображень за запитом "Сергій Корольов житомир"
Результат пошуку зображень за запитом "Ан-225 "Мрія"."
9. В Україні в селі Межиріччя Рівненської області знайдено найстародавніше поселення Homo Sapiens (Людини  Розумної).Там же вчені виявили найстародавніша мапу світу. Вік знахідок - 14,5-15 тисяч років. Мапу вибито на кістці мамонта.
10. В Україні проживають найкращі жінки на Землі, і це не перебільшення, а констатація факту. Ми найкращі, бо ми - українки!Перша Віце-Міс Всесвіт 2011 - українка! Результат пошуку зображень за запитом "українка"
Україна, рідна нене,    

Ти одна навік у мене,
Я, твоє мале дитя,
Присвячу тобі життя.
Кращої нема від тебе:
Жовте поле, синє небо,
І у місті, і в селі
Хліб духмяний на столі.
  Все, що буду я робити:
Будувати чи садити,
А чи в космос я полину
Все для тебе, Україно.
 Щоби  край мій процвітав,
Щоб народ заможним став –
От така моя мета,
Рідна земле золота.

Немає коментарів:

Дописати коментар