Архів блогу

суботу, 30 січня 2016 р.

Що значить тату череп і чи варто його робити?

Татуювання не тільки прикрашають тіло, але і мають 

певне значення для власника, несуть особливий 

сенс. А що значить зображення черепа? 

Загальна інформація

Що значить тату череп і чи варто його робити?
Череп – це людська кістка, і для багатьох він, звичайно, пов'язується зі смертю. І це насправді так, але в різних культурах закінчення мирського життя розцінюється по-різному. Так, чимало практик, які передбачають перехід душі людини після його смерті в інший стан, інший світ або іншу субстанцію. 






Тобто смерть може розшифровуватися не тільки як кінець, але і як переродження, початок чогось нового і незвіданого. І саме такі погляди визначили сучасні трактування татуювань із зображенням черепа. 


КОМУ ЦЕ ЛИЧИТЬ?
Кому підійде татуювання у вигляді черепа? Багато хто вважає, що таке зображення призначене для чоловіка, так як є досить брутальним і навіть загрозливим. Причому власник неодмінно повинен бути жорстким або навіть жорстоким, похмурим. 
Що значить тату череп і чи варто його робити?


Але нерідко такі малюнки наносять молоді хлопці, причому, як кажуть, «легкі на підйом», ризиковані, розкуті або азартні, і це пов'язується з деякими варіантами трактування. 
Череп цілком може підійти і дівчині, якщо буде зображений не страшно, а більш м'яко, елегантно або навіть кумедно. 
Що значить тату череп і чи варто його робити?


ЗНАЧЕННЯ
Отже, що значить тату череп? Трактування можуть бути самими різними, причому часом кардинально протилежними. Ось деякі з них: 



  •  Для багатьох таке зображення асоціюється зі смертю і нагадує про те, що всі коли-небудь помруть. З одного боку, це може здатися песимістичним, але, з іншого, адже таке життя. У підсумку череп стає символом швидкоплинності життя, невечности буття.
  •  Такий символ може служити нагадуванням того, що потрібно жити і радіти життю, адже коли-небудь вона закінчиться. Часто ті, хто вибирає таке зображення, прагнуть спробувати все, щоб шкодувати про те, що зробили, а не про те, чого зробити не встигли.
  •  Байкери часто наносять черепа для захисту від смерті. Таким чином, вони показують, що стикаються з нею практично кожен день і не бояться її.
  •  У кримінальному світі черепа зазвичай наносять на свої тіла злодії. А якщо череп до того ж проткнуть кинджалом, то це говорить про те, що злочинець чинив опір правоохоронцям під час затримання поранив когось із співробітників поліції або ж поклявся їм помститися.
  •  Багато символізують череп як загрозу, причому часто смертельну. З цієї причини таким зображенням свої прапори прикрашали пірати. А власник тату може намагатися донести до оточуючих, що з ним жарти погані, він дуже небезпечний.
  •  Череп може розглядатися як звільнення від чого-то, набуття справжньої свободи.
  •  Деякі таке зображення наносять на удачу і використовують як оберіг або талісман. До речі, у Мексиці святкують День Мертвих, який черепа можна побачити всюди. А Святу смерть (так називають покровительку свята) просять про допомогу, найчастіше злочинці.
  •  Череп може бути символом чоловічого шовінізму, тобто вкрай негативних і радикальних поглядів по відношенню до жінок, а також переваги і чільної ролі чоловіків.
  •  Такі малюнки часто використовують шахраї, картярі або просто азартні люди, тим самим показуючи, що їх життя завжди пов'язана з певним ризиком і може закінчитися в будь-який момент.
  •  Значення черепа може бути пов'язано з символом гіркої правди, прощення своїх ворогів.
  •  Якщо череп зображується з трояндою, наприклад, в зубах, то цього говорить про те, що власник татуювання беззаботен, не боїться смерті, прагне до постійного руху, куражу і драйву. Його не турбує те, що буде потім, він живе сьогоднішнім днем. Також череп з трояндою може бути уособленням любові й смерті або ж безсмертя почуттів.
  •  Зображення так званого «Веселого Роджера» (або Адамової голови) може зв'язуватися з порятунком душі і свободою від смерті.
  •  Цей малюнок може асоціюватися з безсмертям.
  •  Череп зі змією, що обвиває його або выползающей з очниці, може розцінюватися як мудрість. Таке зображення ніби говорить про те, що його власник навіть після смерті залишить слід на землі і заповідає свій досвід нащадкам.
  •  Череп з крилами – уособлення свободи, безтурботності, звільнення від мирських справ і рутини.
  •  Череп з короною – це прагнення до влади і могутності.
  •  Череп козла або іншого рогатої тварини, що дивно, символізує життєву силу і достаток.
  •  Ворон на черепі неодмінно принесе руйнування.

  • Рекомендації

    Що значить тату череп і чи варто його робити?
    Кілька порад для тих, хто поки не може зважитися на таку незвичайну тату: 


  •  Для початку виберіть відповідне місце для нанесення. Якщо ви хочете, щоб ваша гарна татуювання залишалася непомітною, то зробіть її, наприклад, на спині або на кісточці. Якщо ви, навпаки, хочете малюнок демонструвати, то нанесіть його на руку. Часто такі тату роблять на литках або стегнах. А деякі вибирають спину. А ось наносити зображення на груди не рекомендується, так як вважається, що поряд з серцем повинно знаходитися тільки все найпотаємніше.
  •  Навіть саму похмуру татуювання більш живою і цікавою зроблять яскраві тони, тому внесіть в череп трохи соковитих фарб, і він буде сприйматися зовсім по-іншому!
  •  Щоб вибрати підходящий варіант, можна вивчити приклади, представлені в інтернеті або в каталогах тату-майстрів.
  • Тепер ви знаєте про такий татуюванні все! 
    Що значить тату череп і чи варто його робити?
    Що значить тату череп і чи варто його робити?
    Що значить тату череп і чи варто його робити?
    Що значить тату череп і чи варто його робити?
    ДЖЕРЕЛО: Online Журнал-Світ порад.

    Немає коментарів:

    Дописати коментар