Архів блогу

середу, 8 червня 2016 р.

А ВИ ЗНАЛИ? Чому у чоловіків гудзики справа, а у жінок - зліва?!

Так ось чому у чоловіків гудзики справа, а у жінок - зліва! Ніколи б не подумав ...
Мода - дама мінлива. Вона, ніби флюгер, може в будь-який момент розвернутися в протилежну сторону. Але все ж наш одяг має кілька традиційних особливостей, які непідвладні часу і моді. Про одну з таких традицій ми вирішили сьогодні поговорити.
Всім відомо, що на чоловічому одязі гудзики застібаються на правий бік, а на жіночому - на лівий Але, чому це зроблено саме так, знають далеко не всі. Невже це просто для того, щоб розуміти, кому призначена одяг, або у такого розташування гудзиків є якесь логічне пояснення? Редакція «ОФІГЕННО» вирішила поцікавитися цим питанням і ділиться з тобою своїми висновками.
Найбільш популярною і, як нам здається, достовірною є така версія. Справа в тому, що в минулі часи багаті дами (а спочатку одяг на ґудзиках дозволити могли далеко не всі) одягалися за допомогою служниць. Цим дівчатам, які найчастіше були правшами, набагато зручніше було застібати одяг на пані при розташуванні гудзиків зліва. А чоловіки, навіть дуже багаті, найчастіше одягалися самі, тому у них гудзики застібалися на правий бік.
Крім цього, існує версія, пов'язана з годуванням дитини грудьми. Виявляється, при годуванні жінки частіше тримикладають дитину до лівої груді. І якщо гудзики розташовані з лівого боку, то таким чином правою частиною одягу можна прикривати дитину від холоду.
Є навіть версія про те, що гудзикова особливість з'явилася завдяки самому Наполеону. Нібито з якоїсь причини жінки почали копіювати його знамениту позу, при якій він ховає руку під сюртуком, після чого він наказав перешити дамам гудзики на інший бік.
Таке розташування гудзиків також могло з'явитися завдяки тому, що під час верхової їзди жінки користувалися бічним сідлом. Права половина одягу, розташована зверху, краще захищала від вітру ...
Загалом, ось такі версії гуляють на просторах Інтернету. А може, все набагато простіше: при такому розташуванні гудзиків чоловікові і жінці легше роздягати один одного...

Джерело: http://ofigenno.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар