Архів блогу

вівторок, 1 березня 2016 р.

ПОРАДИ ВІД work.ua: Як виконувати роботу вчасно?

Як виконувати роботу вчасно?
Картинки по запросу успеть сделать работу
У багатьох бувають випадки, коли не виходить здати роботу в строк. Теоретично все досить просто, адже досить отримати завдання і в той же час або день зайнятися його виконанням.
На практиці в дію вступають різні фактори, які відволікають від важливих справ. Це можуть бути перепади настрою або, наприклад, раптові бажання. Школярі в таких випадках звикли користуватися ГДЗ, дорослим же доводиться робити роботу самостійно.
Як «боротися» з дедлайном?
Хтось сприймає дедлайн як перешкоду, а декому він допомагає зосередитися. Щоб встигнути зробити всі завдання вчасно, необхідно взяти до уваги:

1. Зменшувати завдання. Це можна зробити, розділивши роботу на кілька етапів. Деякі так роблять навіть несвідомо, щоб не сприймати роботу через її масштабність як щось нездійсненне. Якщо, наприклад, розділити проект на кілька пунктів, то невеликі завдання окремо можна зробити дуже швидко.
2. Умовно перенести термін здачі. Подумки бажано перенести дедлайн на найближчий час. Часто це допомагає зробити роботу набагато швидше.
3. Швидко почати. Перш ніж міркувати про те, наскільки важка задача, і піддаватися сумнівам, необхідно змусити себе зробити перший крок. Краще зробити це відразу, як тільки стане відомо завдання.
4. Придумати собі винагороду. Це чудовий метод для тих випадків, коли всі попередні терміни пропущені. Наприклад, якщо необхідно скласти аналітичну довідку, то намалюйте кілька сторінок графіка, а після подивіться улюблений фільм або з'їжте які-небудь ласощі. Головне--правильно розподілити час, щоб день пройшов максимально плідно.
Удосконаливши робочий розпорядок, можна підвищити результативність своєї роботи. Важливо правильно підійти до виконання завдання, і тоді слово «дедлайн» не лунатиме страхітливо.
ДЖЕРЕЛО: http://www.work.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар