Архів блогу

вівторок, 16 серпня 2016 р.

НОВИНИ ОСВІТИ: Старшокласники вчитимуть оновлену історію



Результат пошуку зображень за запитом "Проект програми з історії України було затверджено на засіданні Колегії Міносвіти"Проект програми з історії України було затверджено на засіданні Колегії Міносвіти

17 липня 2016 року Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич підписала наказ № 826 «Про затвердження навчальних програм для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів». Процедуру оновлення також пройшла програма з історії України. Про це йдеться у повідомленні Українського інституту національної пам’яті. 
Зокрема, зазначається, що минулого року Український інститут національної пам’яті ініціював внесення змін до шкільної програми з історії України.
Міністерством освіти і науки було створено робочу групу з удосконалення та розвантаження програм. До її складу увійшли представники урядових, науково-дослідних і навчальних установ.
Результат пошуку зображень за запитом "Проект програми з історії України було затверджено на засіданні Колегії Міносвіти"В Українському інституті національної пам’яті зазначають, що після тривалого обговорення та вдосконалення фахівцями робочої групи, проект програми було затверджено на засіданні Колегії Міністерства освіти і науки та відповідним наказом Міністра.

Уперше в старших класах вводяться практичні заняття з уроками узагальнення та тематичного оцінювання. Виділено в окремі теми Українську революцію 1917-1921 років. 

Тепер період масових репресій та великого терору в Україні здобув справедливу назву – «Встановлення й утвердження радянського тоталітарного режиму (1921-1939 рр.)».

  У програмі виокремлено і розширено, зокрема, такі події, поняття, факти та терміни:


  • бій під Крутами;
  • етапи трудової та політичної еміграції;
  • війни радянської Росії з Українською Народною Республікою;
  • радянська окупація України;  
  • адміністративно-територіальні зміни українських земель протягом усього ХХ столітті;
  • Акт відновлення Української Держави;
  • внесок українського народу у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні;
  • українці у військових формуваннях держав Об’єднаних Націй;
  • вводиться поняття «депортація» (депортація з Криму кримських татар та інших народів, а також масові депортації етнічних українців з Польщі в 1944-1946 роках);
  • Українська Гельсінська група та багато іншого.

ОКРІМ ТОГО, ШКОЛЯРІ БУДУТЬ ВИВЧАТИ НИЗКУ ІСТОРИЧНИХ ПОСТАТЕЙ ТА ПЕРСОНАЛІЙ, ЯКІ СПРИЯЛИ РОЗБУДОВІ УКРАЇНИ.


Також програмою вводиться поняття «депортація» (депортація з Криму кримських татар та інших народів, а також масові депортації етнічних українців з Польщі в 1944-1946 роках), Українська Гельсінська група та багато іншого.
Джерело: Освіта.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар