Архів блогу

вівторок, 16 серпня 2016 р.

УАВГА! КОНКУРС для учнів 5-11 класів разом з педагогами: ІІ Всеукраїнський скрайбінг-фест

Національний телеком-оператор Київстар запрошує учнів 5-11 класів 
разом з педагогами взяти участь у другому всеукраїнському 
фестивалі скрайбінг-роликів «Покоління мобільного інтернету». 
Автори кращих робіт отримають нагороди для себе 
і своїх навчальних закладів від компанії «Київстар».

УМОВИ УЧАСТІПОДАТИ ЗАЯВКУ
Коротко про фестиваль
Скрайбінг — новітня техніка презентації (від англійського "scribe" — накидати ескізи або малюнки); мова виступаючого ілюструється "на льоту" малюнками фломастером на білій дошці (або аркуші паперу); виходить ніби "ефект паралельного проходження", коли ми й чуємо і бачимо приблизно одне і те ж, при цьому графічний ряд фіксується на ключових моментах аудіоряду.
Для участі у фестивалі скрайбінг-роликів необхідно під керівництвом педагога (або іншої особи, якій виповнилося 18 років) створити позитивний пізнавальний ролик за технікою скрайбінгу на тему «Моя 3G-сім’я» та відобразити у ньому можливості та переваги мобільного Інтернету для тих, хто досі ним не користується.
Створений відео-ролик, що має тривати не більше 4 хвилин, необхідно завантажити для перегляду на відео-ресурсі YouTube, а після цього подати заявку на участь у фестивалі.
Ролик має бути виконаний в одній з наступних технік:
Мальований скрайбінг – класичний варіант скрайбінга. Рука художника(скрайбера) малює в кадрі картинки, піктограми, схеми, діаграми, записує ключові слова паралельно з текстом, що звучить за кадром;
Онлайн скрайбінг – створюється за допомогою онлайн сервісів мережі Інтернет (PowToonVideoScribeта інші).
Аплікаційний скрайбінг – на аркуш паперу або будь-який інший фон в кадрі викладаються (наклеюються) готові зображення, відповідні озвученому тексту. Різновид - магнітний скрайбінг, єдина відмінність – готові зображення кріпляться магнітами на презентаційну магнітну дошку.
За консультуванням під час створення робіт керівники можуть звертатися до старшого викладача Кафедри інформатики та інформаційних технологій в освіті ЗОІППО Сокол Ірини Миколаївни: (097) 918-18-74, (061) 236-30-99, e-mail: dominic28@yandex.ru.


Офіційні правила 

ІІ Фестивалю скрайбінг-роликів «Покоління мобільного інтернету»

1. Організатори та співорганізатори:
1.1. Організатором Фестивалю є Приватне акціонерне товариство «Київстар», місцезнаходження якого: 03110, м. Київ, проспект Валерія Лобановського, 51.
1.2. Співорганізатором Фестивалю є Комунальний заклад «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради, місцезнаходження якого: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, 57-А.
1.3. Фестиваль проводиться за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА.
2. Тривалість та територія (місце) проведення
2.1. Фестиваль проводиться по всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій та територій, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.
2.2. Загальний період проведення Фестивалю – з 20 травня по 31 грудня 2016 року:
  • 1. Приймання заяв та робіт триває з 20 травня 2016 року по 20 вересня 2016 року включно.
  • 2. Оцінювання робіт членами журі та вибір дев’яти робіт-фіналістів розпочинається 21 вересня 2016 року та завершується не пізніше 15 листопада 2016 року включно.
  • 3. Терміни онлайн-голосування за участю дев’яти Фіналістів будуть оприлюднені на сайті zw.ciit.zp.ua не пізніше 20 листопада 2016 року.
  • 4. Визначення трьох Переможців та оприлюднення результатів фестивалю – у термін до 31 грудня 2016 року включно.
3. Нагороди для Фіналістів, Нагороди для Переможців та Нагороди для Номінантів
3.1. Нагороди для Фіналістів – смартфон з підключенням до мережі Київстар.
3.2. Нагороди для Переможців – оргтехніка для навчального закладу, в якому навчаються Переможці. 
3.3. Нагороди для Номінантів – пауербенки.
3.4. Характеристики Нагород, зокрема виробник / зміст / наповнення / зовнішній вигляд тощо, визначаються Організатором. Відповідальність за якість та характеристики Заохочень покладається на відповідних виробників таких товарів / безпосередніх надавачів послуг.
4. Умови участі у Фестивалі
 4.1. Термінологія:
  • скрайбінг – нова техніка презентації, коли графічний ряд фіксується на ключових моментах аудіоряду;
  • мальований скрайбінг – класична техніка скрайбінгу у відеопрезентаціях. Паралельно з голосом за кадром, рука художника малює в кадрі картинки, піктограми, схеми, діаграми та записує ключові слова;
  • онлайн-скрайбінг – техніка створення презентацій з елементами скрайбінгу за допомогою онлайн-сервісів (PowToon, VideoScribe тощо);
  • аплікаційний скрайбінг – техніка створення презентацій за допомогою готових зображень, що викладаються (наліплюються) паралельно з озвученням тексту. Різновид: магнітний скрайбінг – готові зображення кріпляться магнітами на магнітній дошці.
4.2. Учасниками Фестивалю можуть бути громадяни України, що перебувають на території проведення Фестивалю, є учнями 5–11 класів усіх типів навчальних закладів України, які виконали такі вимоги:
  • 4.2.1. Під керівництвом педагога з інформаційних технологій (або іншої особи, якій виповнилося 18 років) створили позитивний пізнавальний ролик на тему «Моя 3G-сім’я» та відобразили у ньому можливості та переваги мобільного Інтернету для тих, хто досі ним не користується. Ролик має бути виконаний в одній з наступних технік: мальований скрайбінг, онлайн-скрайбінг, аплікаційний скрайбінг – та тривати не більше чотирьох хвилин.
  • 4.2.2. Розмістили свою роботу на відео-ресурсі YouTube.
  • 4.2.3. Заповнили заявку відповідно до шаблону у Додатку № 1 до цих Офіційних правил та надіслали її у термін до 20 вересня 2016 року на адресуfest.scribing2016@gmail.com з темою «Фестиваль скрайбінгу».
  • 4.2.4. За консультуванням під час створення робіт Керівники можуть звертатися до старшого викладача Кафедри інформатики та інформаційних технологій в освіті КЗ «ЗОІППО» ЗОР Сокол Ірини Миколаївни: (097) 91 81 874, (061) 236 30 99, e-mail:dominic28@yandex.ru.
4.3. Не мають права брати участь у Фестивалі: працівники Організатора, Співорганізатора Фестивалю, власники та працівники агентств і партнерів, безпосередньо причетні (залучені) до організації та проведення Фестивалю та члени їхніх сімей (чоловіки, дружини, діти, брати, сестри, батьки).
4.4. Участь у Фестивалі обмежено дієздатних і недієздатних осіб здійснюється відповідно до чинного законодавства України.
4.5. Презентації та відеоролики, що були створені за допомогою будь-яких інших технік, а також роботи, що брали участь у І Фестивалі скрайбінг-роликів, не допускаються до участі у Фестивалі.
4.6. Одна робота може мати лише одного автора та одного Керівника.
5. Порядок визначення Фіналістів Фестивалю 
5.1. Фіналістів визначає Журі Фестивалю, до складу якого входять чотири особи: з числа педагогічних працівників, представників Організатора, Співорганізатора та партнерів заходу. Журі Фестивалю визначають Організатор та Співорганізатор Фестивалю.
5.2. Журі оцінює роботи у кожній з трьох номінацій окремо («Мальований скрайбінг», «Онлайн-скрайбінг», «Аплікаційний скрайбінг»), керуючись такими критеріями: 
  • 1. Зміст – відповідність темі, повнота розкриття теми, логічність викладення матеріалу, відсутність помилок;
  • 2. Звук – наявність звукового супроводу (не музика), чіткість звукового ряду;
  • 3. Технічність – цікавість подачі матеріалу, відповідність техніці скрайбінгу;
  • 4. Дизайн – якість зображень та вдалість підбору фону та кольору тексту;
  • 5. Додаткові критерії – цікавість ідей, неординарність рішень тощо.
5.3. Журі обирає по три Фіналісти в кожній з трьох номінацій (всього – дев’ять Фіналістів) та складає протокол, який підписується усіма членами Журі.
5.4. Рішення Журі Фестивалю є остаточним та не підлягає перегляду.
5.5. Після визначення результатів Фестивалю згідно з пунктом 5.1 цих Правил, Організатор телефонує та повідомляє Керівнику Учасника про визнання Учасника Фіналістом.
5.6. Учасник, який став Фіналістом, зобов’язаний надати Організатору підписану одним з батьків / опікуном / піклувальником письмову згоду на використання Організатором персональних даних свого сина / дочки або дитини, над якою встановлено опіку чи піклування, та письмову згоду на використання Організатором публікацій, публічних показів, відтворення, розповсюдження фото-, кіно-, теле- чи відеоматеріалів за участі Учасника протягом необмеженого строку у будь-який спосіб та у будь-якій формі (у т.ч. в друкованих, аудіо-, відео матеріалах, при створенні репортажів чи аудіовізуальних матеріалів, при розміщенні в мережі Інтернет тощо). Згода надається без виплати будь-якої винагороди за це.
5.7. Керівник Учасника, який став Фіналістом, має надати Організатору письмову згоду на використання Організатором персональних даних, а також публікацій, публічних показів, відтворення, розповсюдження фото-, кіно-, теле- чи відеоматеріалів за участі Керівника Учасника протягом необмеженого строку у будь-який спосіб та у будь-якій формі (у т.ч. в друкованих, аудіо-, відео матеріалах, при створенні репортажів чи аудіовізуальних матеріалів, при розміщенні в мережі Інтернет тощо). Згода надається без виплати будь-якої винагороди за це.
5.8. Імена та прізвища Фіналістів Фестивалю оприлюднюються на сайті zw.ciit.zp.ua не пізніше 30 листопада 2016 року.
5.9. Роботи Фіналістів (по три роботи в трьох номінаціях, вказаних у п. 5.2) розміщуються на сайті osvita.ua для подальшого онлайн-голосування згідно з термінами, вказаними у п. 2.2.3. Правила онлайн-голосування оприлюднюються на сайті osvita.ua перед початком онлайн-голосування.
6. Порядок визначення Переможців Фестивалю 
6.1. Переможцями в кожній з трьох номінацій, зазначених у п. 5.2, стають Фіналісти, які отримають найвищий рейтинг після підсумовування оцінки Журі Фестивалю з результатами онлайн-голосування. У кожній номінації визначається лише один Переможець (всього – три Переможці).
6.2. У разі рівності рейтингів журі ухвалює рішення шляхом прямого голосування.
6.3. Імена та прізвища Переможців Фестивалю оприлюднюються на фінальному заході Фестивалю, до участі у якому запрошуються всі Фіналісти та їх Керівники. Дата, місце та час проведення такого заходу визначається Організатором окремо та повідомляються Керівникам Учасників шляхом телефонної розмови.
7. Порядок визначення Номінантів Фестивалю
7.1. Організатор на свій розсуд має право додатково визначити Номінантів Фестивалю серед Учасників (всього – не більше 10 Номінантів). Номінантами можуть бути визначені Учасники, які не стали Фіналістами Фестивалю за оцінкою Журі, проте роботи яких, на думку Організатора, заслуговують на заохочення (креативний сюжет, нестандартна ідея тощо).
7.2. Учасник, який став Номінантом, зобов’язаний надати Організатору підписану одним з батьків / опікуном / піклувальником письмову згоду на використання Організатором персональних даних свого сина / дочки або дитини, над якою встановлено опіку чи піклування, та письмову згоду на використання Організатором публікацій, публічних показів, відтворення, розповсюдження фото-, кіно-, теле- чи відеоматеріалів за участі Учасника протягом необмеженого строку у будь-який спосіб та у будь-якій формі (у т.ч. в друкованих, аудіо-, відео матеріалах, при створенні репортажів чи аудіовізуальних матеріалів, при розміщенні в мережі Інтернет тощо). Згода надається без виплати будь-якої винагороди за це.
7.3. Керівник Учасника, який став Номінантом, має надати Організатору письмову згоду на використання Організатором персональних даних, а також публікацій, публічних показів, відтворення, розповсюдження фото-, кіно-, теле- чи відеоматеріалів за участі Керівника Учасника протягом необмеженого строку у будь-який спосіб та у будь-якій формі (у т.ч. в друкованих, аудіо-, відео матеріалах, при створенні репортажів чи аудіовізуальних матеріалів, при розміщенні в мережі Інтернет тощо). Згода надається без виплати будь-якої винагороди за це.
7.4. Імена та прізвища Номінантів Фестивалю оприлюднюються на сайті zw.ciit.zp.ua. не пізніше 31 грудня 2016 року.
8. Порядок отримання Нагород для Фіналістів, Переможців та Номінантів Фестивалю 
8.1. Відповідальність за своєчасне, повне і належне вручення Нагород несе Організатор Фестивалю. 
8.2. Фіналісти (дев’ятеро осіб), а також їх Керівники (дев’ятеро осіб) отримують Нагороди для Фіналістів на фінальному заході Фестивалю, дата, місце та час проведення якого визначається Організатором окремо та повідомляються Керівникам Учасників шляхом телефонної розмови. Якщо Керівник Учасника або Учасник не можуть бути присутніми на заході, Нагорода доставляється на адресу навчального закладу (або іншу – за погодженням з Організатором) за рахунок Організатора.
8.3. Нагороди для Переможців отримують три навчальні заклади, в яких навчаються Переможці Фестивалю. Порядок та терміни отримання Нагороди Організатор обговорює та погоджує окремо з керівництвом кожного навчального закладу. У будь якому випадку доставка Нагороди на адресу навчального закладу здійснюється за рахунок Організатора.
8.4. Нагороди для Номінантів передаються Номінантам Фестивалю шляхом, який додатково визначає Організатор. Інформація про це повідомляється Керівникам Номінантів шляхом телефонної розмови. У будь якому випадку доставка Нагород на погоджену під час розмови адресу здійснюється за рахунок Організатора.
8.5. Всі податки, що мають бути сплачені внаслідок вручення Нагород, сплачуються за рахунок Організатора.
8.6. Організатор та Співорганізатор не несуть відповідальності за подальше використання Нагород Учасниками Фестивалю після їх отримання, за неможливість Учасниками скористатись наданими Заохоченнями з будь-яких причин, а також за можливі наслідки використання таких Нагород .
8.7. Учасники, що здобули право на отримання Нагород, отримують їх за умови виконання всіх вимог, передбачених цими Правилами. Нагороди не підлягають обміну та поверненню. Надання Учасникам грошової винагороди в обсязі, еквівалентному вартості Нагороди, не передбачено.
8.8. Учасники, які досягли 18-річного віку, а також Керівники, які здобули право на отримання Нагороди, зобов’язані надати такі документи:
  • 8.8.1. Фотокопія паспорта громадянина України (з першої по четверту сторінки, сторінка з реєстрацією).
  • 8.8.2. Фотокопія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.
  • 8.8.3. Інші необхідні документи, визначені на розсуд Організатора Фестивалю.
8.9. Один з батьків / опікун / піклувальник Учасника, який не досяг 18-річного віку, повинен надати такі документи:
  • 8.9.1. Фотокопія свого паспорта громадянина України (з першої по четверту сторінки, сторінка із зазначенням місця реєстрації).
  • 8.9.2. Фотокопія довідки про присвоєння їм ідентифікаційного номера.
  • 8.9.3. Інші необхідні документи, визначені на розсуд Організатора Фестивалю.
9. Інші умови
9.1. Організатор та Співорганізатор Фестивалю не відповідають за наслідки, що трапились через виникнення на Території проведення Фестивалю форс-мажорних обставин та обставин непереборної сили, а саме: стихійного лиха, пожежі, паводку, військових дій будь-якого характеру, блокади.
9.2. Організатор та Співорганізатор Фестивалю не відповідають за істотні зміни в законодавстві України та інші обставини, які перебувають поза їх контролем.
9.3. Учасник, що порушив будь-які вимоги цих Правил, втрачає право на участь у Фестивалі та право на отримання Заохочень.
9.4. Рішення про відмову у наданні Заохочень приймається Організатором і є остаточним та оскарженню не підлягає.
9.5. Організатор та Співорганізатор не відповідають за визначення прав сторін у будь-яких суперечках.
9.6. Усі результати Фестивалю остаточні й оскарженню не підлягають.
9.7. Витрати Учасників, необхідні для участі у Фестивалі, що мали місце під час підготовки чи проведення Фестивалю, не відшкодовуються.
9.8. Для організації та проведення Фестивалю, а також для здійснення контролю за перебігом Фестивалю, Організатор має право залучати будь-яких третіх осіб.
9.9. Відповідно до вимог статті 634 Цивільного Кодексу України до договорів приєднання, а саме можливості укладання такого договору лише шляхом приєднання однієї сторони до запропонованого договору, всі Учасники, своєю участю у Фестивалі, свідчать і підтверджують, що ознайомлені і повністю погоджуються з умовами цих Правил та зобов’язуються їх виконувати.
ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Як це було у 2015 році: фіналісти фестивалю


Освіта.ua

05.08.2016

Немає коментарів:

Дописати коментар