Архів блогу

суботу, 6 серпня 2016 р.

ЗНАЙ УКРАЇНСЬКУ!: А ЯК РОЗМОВЛЯЄТЕ ВИ І ЯК РОЗМОВЛЯЄ ВАША ДИТИНА?

От розумашки! По всій Україні отак би - і на дитячих майданчиках, і на зупинках!.. А ще - в навчальних закладах  та (особливо!) - в держадміністраціях!!!У Львові на майданчиках розмістили "мовні"  правилаhttp://tvoemisto.tv/news/na_dytyachyh_maydanchykah_lvova_dity_rozkleily_nalipky_yak_pravylno_govoryty_65293.html#sthash.7eE1620c.dpuf4 серпня на дитячому майданчику у парку ім. Франка у Львові діти розклеїли наліпки, які вчать, як правильно вживати слова з лексикону дітей та батьків.
Фото: tvoemisto.tv
ФОТО: TVOEMISTO.TV
Розміщували наліпки вихованці танцювального гуртка Дитячих клубів Галицького району. У межах промоційної кампанії «А як розмовляє Ваша дитина?» впродовж першої половини серпня такі наліпки з’являться на 300 дитячих майданчиках, які розташовані поблизу клубів.
Відбуватиметься це під час прогулянок, які педагоги організовують на період канікул.
Як розповіла автор ідеї, шеф-редактор tvoemisto.tv Світлана Жаб'юк, на дитячих майданчиках живе своя, окрема мова і вона не завжди українська: «Ці слова – кампотік, горка, площадка, прийшли ще з радянських мультфільмів. Але ми вже давно живемо в Україні, у Львові, тому хотілося б, щоб ці слова були гарні, українські», – розповіла вона. 
Правильні українські відповідники слів, які вживають молоді батьки, підготував мовознавець Тарас Береза. Так, замість «жвачка» львів’янам пропонують вживати правильне слово «жуйка», замість «памперс» – «підгузник», і «гарно, файно є» замість «кльово, прикольно».
Розмістити інформаційні наліпки обіцяють на дитмайданчиках у всіх районах міста.
«У кожному районі міста обиралинайпопулярніші, найбільші та новіші майданчики з спеціальними інформаційними стендами, де можна розмістити наліпки. Є така тенденція, якщо наліпка протрималася кілька перших днів, вона і залишиться», – розповіла координатор дитячих клубів Львова від міського управління молоді, сім’ї та спорту Ольга Каспришин.
Ініціатором кампанії є портал Tvoemisto.tv, реалізовується вона спільно з мережею дитячих клубів Львова. 
- See more at: http://tvoemisto.tv/news/na_dytyachyh_maydanchykah_lvova_dity_rozkleily_nalipky_yak_pravylno_govoryty_65293.html#sthash.7eE1620c.dpuf

Немає коментарів:

Дописати коментар