Архів блогу

вівторок, 16 серпня 2016 р.

НОВИНИ ОСВІТИ: У Мінфіні пропонують змінити підхід до стипендій


У Мінфіні пропонують змінити підхід до стипендій

Результат пошуку зображень за запитом "Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів про ініціативу скасування студентських стипендій"Міністр фінансів Олександр Данилюк розповів про ініціативу скасування студентських стипендій

Джерело: http://osvita.ua/
Міністр фінансів Олександр Данилюк у коментарі Економічній правді розповів про ініціативу скасування стипендії окремим категоріям студентів.
"Ми пропонуємо поміняти підхід до виплати стипендій. У порівнянні з іншими європейськими країнами Україна - унікальна країна. Стипендії отримують практично всі", - зазначив він.
За його словами, правильно розділити стипендії на дві складові.
"Перша - це соціальна підтримка малозабезпеченим верствам населення, зокрема дітям-інвалідам. І, до речі, адмініструватися вона повинна Мінсоцполітики. Друга - це академічні стипендії, які буде отримувати обмежена кількість людей в вузах", - пояснив міністр.
В іншому випадку, вважає Данилюк, "це розмазування грошей тонким шаром".
"Можливо, є люди, які більше їх потребують - найменш захищені верстви населення. Ті ж пенсіонери або інваліди, наприклад", - сказав він.
На його думку, в умовах економії розпоряджатися бюджетними коштами потрібно максимально точково і адресно.
Як відомо, раніше з'явилась інформація про те, що у Міністерстві фінансів у наступному бюджетному році не планують виплачувати стипендії більшості українських студентів.


Немає коментарів:

Дописати коментар