Архів блогу

пʼятницю, 23 грудня 2016 р.

MICROSOFT НАДАЛА 90% ЗНИЖКУ НА ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОМП'ЮТЕРІВ УКРАЇНСЬКИХ ШКІЛ

Стожари

  • П'ятниця, груд. 23 2016


  •  зменшити розмір шрифту збільшити розмір шрифту
Джерело: Незалежний сайт української діаспори

Microsoft надала 90% знижку на програмне забезпечення комп'ютерів українських шкіл
Корпорація "Майкрософт Україна" встановила на 23 тис. комплектів комп'ютерів власне ліцензійне програмне забезпечення – операційну систему, пакет офісних та антивірусних програм, надавши Міністерству освіти і науки України 90% знижку.
Про це повідомила прес-служба МОН.
Ці комп'ютери були отримані в межах допомоги Україні від Китайської народної республіки. Закупівля ПЗ та послуг з його встановлення здійснювалося через систему "Prozorro". Загальна вартість програм разом із послугою встановлення склала 10 млн гривень, що еквівалентно близько 10% від орієнтовної ціни аналогів.
"Для нас було важливим, щоб до шкіл надійшли комп’ютери, повністю готові до використання в навчальному процесі, і ми могли ефективно використати надану нам допомогу з Китаю. Саме тому було прийнято відповідальне рішення – закупити ліцензійне програмне забезпечення для кожного з цих комп’ютерів. У 2012 році вже був прецедент, коли КНР передало комп’ютери і їх доставили до шкіл як залізо, без встановлення операційної системи. В результаті деякі школи взагалі не використовували обладнання", – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
Розподіл ПК по Україні здійснюється пропорційно до кількості учнів у кожному з регіонів, а в областях – згідно з потребами загальноосвітніх навчальних закладів (за рішенням обласних та Київської міської державних адміністрацій).
Автор  Оксана Козак

Немає коментарів:

Дописати коментар