Архів блогу

четвер, 22 грудня 2016 р.

А ВИ ЗНАЛИ? У світі є безліч цікавих традицій, пов’язаних зі святом Миколая, або про Санта Клауса, Діда Мороаз і святого Миколая

Результат пошуку зображень за запитом "хто супроводжує святого миколая"Виявляється, у світі є безліч цікавих традицій, пов’язаних зі святом Миколая.
 Результат пошуку зображень за запитом "санта клаус с помощниками"Результат пошуку зображень за запитом "дед мороз"
От ви, наприклад, знаєте, чому в деяких країнах подарунки кладуть в панчоху чи в черевичок? 
Або що в Миколая є ціла зграя помічників. 
Чи які традиції притаманні українцям в цей день? Ні? Готуйтесь дізнатися ;)

Історія свята 

Отож, вважається, що перші згадки про Миколая, як і традиції святкування, розповсюдились по світу завдяки німцям. Візантійська принцеса Феофано, дружина германського князя Оттона ІІ, розповіла місцевим жителям про святого і вже в 11 столітті вся Європа знала про його добрі справи і ще добріше серце.

Німці напередодні Дня вшанування святого Миколая зазвичай дарували дітям теплий одяг (зима, все ж таки). Згодом, аби малята вірили в чудеса, батьки почали робити це таємно. Далі подарунки урізноманітнились ласощами, шкільним приладдям, іграшками. І так це свято дійшло й до наших часів.  



Імовірно, саме з німецьких земель свято Миколая дійшло і до нас. Кажуть, що українці почали відзначати його у 1088-1089 роках завдяки князю Всеволоду Ярославовичу. А на думку українського історика Михайла Брайчевського, князь Аскольд отримав при хрещенні саме ім'я Микола. Над його могилою кня... ...далі

Немає коментарів:

Дописати коментар