Архів блогу

неділю, 25 березня 2018 р.

НОВИНИ ОСВІТИ: Вчити по-новому: МОН пропонує змінити підхід до освіти вчителів



Джерело:На урок  
Міністерство освіти та науки України розпочало презентації нового проекту концепції розвитку педагогічної освіти. Перша регіональна презентація відбулася 21 березня в Тернополі, але це лише початок: аналогічні заходи відбуватимуться по всій території країни.
У МОН обіцяють, що зовсім скоро на освітян чекають цікаві новації: підвищення престижу праці педагога, безперервний професійний розвиток, створення національного порталу покращення педагогічної майстерності та багато іншого.
Генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих Олег Шаров зазначив:
«Концепція сама по собі не несе змін до нормативно-правових актів України, а відображає загальне розуміння та бачення стратегії реформування педосвіти. На основі цього документу вноситимуться зміни, які регламентують освітній процес. Під час створення концепції ми намагалися не модернізувати старе, а створити нове, пропонуючи інше бачення майбутнього педагогічної освіти».
Окремо Олег Шаров наголосив на тому, що у концепції особливу увагу було приділено професійному самовдосконаленню педагогів. Для них передбачені різноманітні форми підвищення кваліфікації (тренінги, семінари, майстер-класи, вебінари, сертифікаційні програми тощо), стажування у кращих педагогів, а також широкі можливості для самоосвіти.
Також розглядається можливість створення національного порталу розвитку педагогічної майстерності, який забезпечив би освітянам простий доступ до професійних журналів та інших важливих ресурсів.
Нагадаємо, що наразі на сайті МОН викладено для громадського обговорення проект концепції розвитку педагогічної освіти. Долучитися до обговорення можна до 4 квітня. 

Немає коментарів:

Дописати коментар